Rijnland, een streek bol van variatie
Rijnland, een streek bol van activiteiten

De Bollenstreek, de Leidse regio, de Rijnstreek en het Hollands Plassengebied staan bol van vele mogelijkheden om actief bezig te zijn of om ergens rustig van te genieten. U hoeft zich hier nooit te vervelen, het hele jaar door en bij alle weersomstandigheden.

Wat is er te doen?

De regionale agenda geeft een overzicht van activiteiten, evenementen, muziek- en theateruitvoeringen, exposities en tentoonstellingen, beurzen, festivals en andere bijeenkomsten. Veel uitvoeringen worden uitvoeriger toegelicht in het uitgaansnieuws.

Bezienswaardigheden

De toeristische bezienswaardigheden, musea, monumenten, attracties en andere mogelijkheden voor een leuk uitstapje vindt u onder 'Toerisme'. Hier kunt u uw vrije dag indelen, plannen wat u wilt bezichtigen, al dan niet in combinatie met een leuke rondvaart in stad of polder. Een dag afhankeljk van het weer lekker in de buitenlucht of liever meer beschut met binnenactiviteiten.

Recreatie en vrije tijd

Maar ook gewoon voor de vrije tijd biedt de regio vele mogelijkheden voor individuele 
recreatie, wandelingen of fietstochten, of voor genieten op of van het water. 
Misschien raakt u enthousiast over de mogelijkheden maar heeft u geen fiets of boot ter beschikkng. Geen punt: een overzicht van de verhuurmogelijkheden helpt u hierbij. Het zou toch zonde zijn als u een deel van dit mooie gebied zou moeten missen?
En wie zich in zijn vrije tijd liever wil ontspannen in de sauna of in een beautycentrum kan hier ook zijn keuze uit de mogelijkheden maken.

Lekker shoppen

Een bezoek aan de Rijn- en Bollenstreek of aan Leiden kan natuurlijk niet zonder een keer lekker shoppen of één van de kleurrijke markten te bezoeken. De sfeer van Leiden met historische gebouwen en veel terrasjes op of aan het water maken het shoppen tot een extra belevenis. Of gezellig winkelen in knusse winkelstraten van de plaatsen in de Bollenstreek of in het Groene Hart, ieder met hun eigen karakteristiek.

Kinderen en senioren

Maar in Rijnland worden de kinderen, de senioren, maar zeker ook gehandicapten niet vergeten. U zult zien dat er ook voor deze groepen veel te doen is.  

Kortom, in Rijnland hoef je je niet te vervelen. Stilzitten doe je alleen als je echt eens een dag tot rust wilt komen.


 graden
°C