Rijnland, een streek bol van variatie
Langevelderslag, plezier voor jong en oud

Bij de Langevelderslag en in Noordwijkerhout vinden we veel vakantiehuisjes, campings en een jeugdherberg. De combinatie met maneges, gezellige terrassen en het beboste duingebied geeft een 
ontspannen  vakantiesfeer.  Hier kan je lopend of op de fiets
via een van de strandslagen door het beschermde duingebied het strand bereiken. Een actieve wandeling in combinatie met het strandgenot van de rustgevende zee.  
En voor wie met het gezin te veel moet meeslepen voor een actieve wandeling is er op niet meer dan 150 m vanaf het strand een ruim parkeerterrein waar je voor slechts € 3,00 per dag de auto kunt achterlaten.

Duinsafari, foto Rob de Wind

 Spannende safaritocht

Het brede duingebied geeft niet alleen een uitstekende bescherming tegen de zee, maar is ook een waar domein voor de natuur. Zeldzame planten en in het wild levende dieren hebben alle ruimte.

De boswachter van Hollands Duin wijst tijdens een natuurwandeling
of spannende safaritocht enthousiast op de bijzonderheden van de natuur en begeleidt een 
 zoektocht naar herten in het duin.

 

strandgenoegens
 

Hèt strand voor kinderen

Het strand van Langevelderslag is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Hier is er bij eb een breed strand met ruime "binnenzee" waar kinderen onder toezicht heerlijk kunnen spelen in  water dat lekker van temperatuur is. Of samen met hun vader een zandkasteel bouwen voor als het weer vloed wordt.

Het Langevelderslag biedt niet alleen een geschikte locatie om actief te genieten van strand en duinen. Ook voor het hapje en tapje is er ruime gelegenheid.

Direct naast de strandafgang biedt  St(r)andplaats Nederzandt de mogelijkheid om in zomerse sfeer te genieten van een kopje koffie, een verkoelend glas witte wijn of na het strandbezoek een heerlijke barbeque.
Regelmatig zorgen live-optredens voor de sfeer om nog even te ontspannen. 

Maar ook voor degenen die het eenvoudiger willen is er een ijssalon, een snackbar, een beachclub en een strandwinkel.

Niet voor niets is deze locatie ook bijzonder geschikt voor actieve bedrijfsbijeenkomsten en teambuilding. Het gehele jaar door kan men hier terecht. Niets is te gek voor het team dat hier uw bijeenkomst verzorgt.

 

Ware belevenis voor ouderen

Het strand van Langevelderslag is als geen andere locatie geschikt voor mensen met een beperking. Een speciale voorziening met verhard tableau maakt het mogelijk met een rolstoel of scootmobiel op het strand te komen.

Heel bijzonder is de mogelijkheid voor ouderen die in een bejaarden- of verzorgingshuis zitten om nog eens te beleven hoe het was vroeger langs de vloedlijn met een briesje zeewind door de haren. Een speciaal rupsvoertuig met een liftje maakt het mogelijk dat zij onder begeleiding op het voertuig kunnen plaatsnemen en een rit kunnen maken over strand en direct langs de zee. Zichtbaar enthousiast komen deze ouderen terug en kunnen hun familie laten meegenieten van een heerlijke dag die ze hebben gehad. 

 

Sportievelingen en teambuilding

Voor jongeren biedt de zee bij het Langevelderslag juist een uitdagende gelegenheid voor veel sportieve activiteiten zoals kitesurfen, golfsurfen, branding-raften en brandingkanoën. Op het strand behoren 
beachvolleybal, beach- & discgolf of mountainbiken tot de unieke sportieve strandactiviteiten. Via de activiteitenorganisatie The Strand is zelfs individuele deelname vanaf 1 persoon mogelijk.  Ook voor vrijgezellenuitjes, bedrijfsuitjes, teambuilding, kinderfeestjes of workshops zijn speciale programma's samen te stellen.   

Maar je kunt ook kiezen voor je eigen balspel of badmintonwedstrijd op het strand. En de zee daagt natuurlijk constant uit voor de surfplank of kitesurfen. Er is een speciaal deel van het strand aangewezen voor vrij kiten of windvliegeren.   

Nudistenstrand

Liefhebbers van naaktrecreatie kunnen terecht op de uitgestrekte stranden tussen Noordwijk en Langevelderslag, of tussen Langevelderslag en Zandvoort. De gedeelten waar dit is toegestaan staan op het strand en bij de strandafslagen duidelijk aangegeven. 

 


 graden
°C