Rijnland, een streek bol van variatie
Lentefietstocht

In het voorjaar, gedurende het Keukenhof seizoen, (dit jaar van 21 Maart - 20 Mei) zijn er zes bewegwijzerde fietsroutes uitgezet, die alle beginnen bij Keukenhof. De routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits en Spaans. En nu zelfs ook in het Japans en Chinees.

Fiesten in de Bollenstreek

Veelal wordt gefietst over fietspaden en smalle wegen door de bollenstreek en ondertussen genieten van de prachtige voorjaarsbloei. In Maart bloeien de narcissen al, in April als de hyacinten bloeien ruikt u zelfs het voorjaar, en met de tulpen erbij in haar vele variëteiten is de streek op haar mooist !
Twee routes voeren de fietser langs de velden ten noorden van Keukenhof en ook twee leiden naar het zuiden, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om een bezoek te brengen aan Panorama Tulipland in Voorhout of aan bollenmuseum de Zwarte Tulp in Lisse.

De twee langste routes (25 km en 40 km) zijn de meest gevarieerde en gaan door het hart van de bollenstreek en ook naar de kust (o.a. Noordwijk).
Voor groepen bestaat er tevens de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een bloembollenbedrijf.
De kosten voor het huren van een fiets bedragen € 8.50 inclusief de fietsroute. Er zijn dames-, heren- en kinderfietsen, kinderzitjes en ook tandems te huur.
Fietsen zijn 7 dagen per week te huur vanaf 9.30 uur en kunnen tot 19.00 uur worden ingeleverd. Voor meer informatie, ook over arrangementen, of voor een groepsreservering kunt u contact opnemen met:

Rent-a-bike van Dam Havenstraat 78 2211 EJ Noordwijkerhout
Tel: 06-12089858 of 0252-373714
e-mail: info@rentabikevandam.nl
Tevens verzorgt het Booking Office van Keukenhof arrangementen voor groepen vanaf 20 personen. (sales@keukenhof.nl)

Fietsroute Bollenstreek (landschappelijke fietstocht)

De Bollenroute is een 37 km lange fietstocht vanuit Leiden door de Duin- en Bollenstreek. De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met de tekst 'ontdek het landschap van Zuid-Holland'. De beste tijd voor de fietstocht is van eind maart tot eind mei, de tijd van de kleurrijke bloeiende bollenvelden. Maar ook in de zoemer biedt deze tocht veel natuurschoon en mooie plekjes in de regio. U komt langs de Landgoederen Oud Poelgeest en Leeuwenhorst, Kasteel Keukenhof, de Ruïne van Slot Teylingen en het Huys te Warmond. Verder is de route voor de vogelliefhebbers een waar eldorado vanwege de vogelrijke vochtige graslanden en oude landgoedbossen.
Een routebeschrijving te verkrijgen via De Kustvereniging, postbus 11 232, 2301 EE Leiden.

Fiets en Geniet, fietstocht voor 55-plussers door de Bollenstreek op dinsdag om de veertien dagen (zie agenda), afstand circa 30 km onder begeleiding van ervaren toerfietsers. info 0252-417088. verzamelen bij het clubhuis van RTV De Bollenstreek, Spekkelaan Lisse.                    


 graden
°C