Rijnland, een streek bol van variatie
- Toeristische attracties in de Rijn- en Bollenstreek-

Keukenhof, Lisse
Dé plek in de wereld waar de lente in al zijn kleur en fleur losbarst. Met maar liefst zeven miljoen bloembollen en zes paviljoens met wisselende bloemententoonstellingen vormt de Keukenhof het voorjaarspark bij uitstek waar bezoekers uit de gehele wereld jaarlijks naar toe komen. U kunt kennismaken met verschillende tuinen en tuinstijlen, waaronder zeven inspiratietuinen. Voor kinderen is er een speciale Bollebozenroute langs de mooiste en leukste plekjes van het park, met een doolhof, een dierenwei en een speeltuin. Verder in de loop van de openingsperiode vele speciale demonstraties en activiteiten.
entree: Volwassenen € 13,50; 65+ € 12,00; kinderen 4-11 jaar € 6,50;  groepen 20-200 € 11,00 p.p. Parkeren € 6,00.  Gratis rolstoel beschikbaar na reservatie.


CORPUS 'reis door de mens'.
Dé attractie van het menselijk lichaam.

Het lichaam is de basis van álles, maar hoe werkt dit ingenieuze CORPUS eigenlijk

Maak in het 5D-harttheater een duizelingwekkende reis als een rood bloedlichaampje en ontdek in de hersenshow de spectaculaire werking van het menselijk brein. Hoe reageren je darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? 
Antwoord op deze en duizend andere vragen vind je tijdens de opmerkelijke ontdekkingstocht voor jong én oud bij CORPUS 'reis door de mens'! Wie 's werelds meest unieke en interactieve attractie CORPUS  binnenstapt, maakt op originele en informatieve wijze een spectaculaire 'reis door de mens'. In het 35 meter hoge lichaam voert de reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters om uiteindelijk te eindigen in de hersenen.
Test spelenderwijs je gezondheid en bewustzijn als het om je eigen CORPUS gaat in de medische infotheek.  CORPUS is educatie, gezond leven, verantwoord eten en veel bewegen!

Open: dinsdag t/m zondag 09.00 uur - 19.00 uur. Laatste 'reis' start om 17.00 uur. Tijdens feestdagen en vakanties ook op maandag geopend.  Leeftijd: 8-88 jaar. Reserveer tickets op de website.
tickets volwassenen € 17,50 (€ 16,50 via online), kinderen 6 t/m 14 jaar €15,00 (€14,00), Kinderen tot 6 jaar geen toegang, groepen vanaf 10 personen € 15,00. Parkeren per 4 uur € 5,00.

Locatie: Oegstgeest bij Leiden, direct naast de snelweg A44 ( Den Haag - Wassenaar - Amsterdam). 
Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH  Oegstgeest.
Buslijn 57 vanaf Leiden CS, halte Corpus.


Archeon,
Romeins en middeleeuws themapark, Alphen a.d. Rijn
In Archeon tref je 43 boerderijen en hutten aan en zelfs een compleet middeleeuws dorp. Alles is gebouwd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten. De gebouwen van Archeon worden bewoond door Archeotolken, mensen die op dezelfde manier leven als de bewoners die voeger in de "echte" huizen en hutten woonden. Hier kan je pas goed de verschillende periodes beleven: de prehistorie (8800- 12 v. Chr.), de Romeinse tijd (12 v. Chr. - 406 na Chr.) en de middeleeuwen (406 - 1350 na Chr.). Met rondleidinge, demonstraties en activiteiten als vlotvaren, boogschieten, schminken, vilt maken, boomstamkanovaren, exerceren en zwaardlopen. Dagelijks is er een gladiatorengevecht in de arena.

Open april t/m eind oktober vanaf 10.00 uur. maandag gesloten.
entree : Volwassenen € 17,50; kinderen 5 - 9 jaar € 15.50 ; kinderen t/m 4 jaar gratis. 65+ € 15,90;
groepskorting € 1,00 p.p.; parkeren € 4,50. Gratis rolstoel beschikbaar.
Locatie: Archeonlaan1, 2408 ZB Alphen a/d Rijn.


Vogelpark Avifauna
, Alphen a/d Rijn
Vogelpark Avifauna is het eerste vogelpark ter wereld en hat grootste van Nederland. Maar liefst 250 soorten en ruim 1.800 vogels uit de gehele wereld. In het vogelpark staat de natuurbeleving voorop. Direct bij binnenkomst voert het bomenlaantje langs de struisvogels uit Afrika naar de helmkasuaris uit Nieuw-Guinea en Australië, die achter glas in hun natuurlijke omgeving zijn te bweonderen. Via de zwarte ooievaars en neushoornvogels kom je bij de natuurvijver. Hier treffen we de pelikanen, kraanvogels, ooievaars, dwergflamingo's, eenden- en ganzensoorten. Verder via de Filippijnenhal (met losvliegende vogels die alleen in de Filipijnen voorkomen) en het Cubaverblijf (met de grootste Europese kolonie roze flamingo's) komen we bij de spectaculaire roofvogeldemonstratie. En ten slotte de grootste kolonie van 20 Rüppelsgieren en 6 witkopgieren. Deze vogels zijn in Italië onderschept bij een smokkelactie. Omdat de vogels niet meer terug mogel naar Afrika om het verspreiden van vogelziektes te voorkomen, zijn ze in vogelpark Avifauna ondergebracht. Een unieke kans om deze grote kolonie te bewonderen.   

gehele jaar geopend

Vanaf het vogelpark is het mogelijk een bijzonder fraaie boottocht te maken over de plassen en meren in dit fraaie poldergebied van Rijnland.

 

 

 

 

 


 graden
°C